70 критично застрашени пустинни костенурки от пустинята Мохаве бяха върнати в природата

...
70 критично застрашени пустинни костенурки от пустинята Мохаве бяха върнати в природата
Коментари Харесай

Природозащитници пуснаха на свобода 70 застрашени пустинни костенурки

70 сериозно застрашени пустинни костенурки от пустинята Мохаве бяха върнати в природата след прекарана зима във военновъздушната база Едуардс в Южна Калифорния, Съединени Щати. Организации за запазване на дивата природа в страната и зоопаркът в Сан Диего се пробват да усилят % на оцеляване на младите костенурки. Първата кохорта от влечуги премина през композиция от развъждане на закрито и намерено, преди да бъде освободена в природата.

 
Пуснахме на свобода младите костенурки, които отглеждахме взаимно със зоопарка от 2022 година насам. Ще продължаваме да ги следим. Например какви местообитания избират и по какъв начин се хранят. 
Мелиса Мерик, заместник-директор по екологиятана зоопарка в Сан Диего

Един ден след връщането в естественото им местообитание, костенурките демонстрират естествено държание, като приготвят подслона си. Те към този момент са излезли от зимният си сън и могат да бъдат видяни навън. 

 
Друга област на проучване, която преглеждаме тази година, е по какъв начин местообитанието може да отбрани младите пустинни костенурки от хищници. Като осигуряваме високи шубраци можем да смекчим резултата от хищничеството върху този тип. Така те ще имат по-добри места за укриване и ще могат да се развиват. 
Талисин Хамънд, академик, Алианс за дивата природа в зоопарка в Сан Диего

Понастоящем учените правят оценка на здравословното положение и подменят радиопредавателите на костенурките, с цел да наблюдават тяхното развиване. Някога постоянно срещани в пустините Мохаве и Соноран в Калифорния, Невада и Аризона, популацията на пустинните костенурки е намаляла с към 90% през последните 20 години. Те са категоризирани като сериозно застрашени в Червения лист на застрашените типове на Международния съюз за отбрана на природата и са изправени пред закани, сред които загуба и фрагментация на местообитанията. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР